dijous, 20 de desembre del 2012


Com ha de ser un bon comunicador?

Aquesta pregunta l’hem anat tractant durant tot el semestre tant a GITIC com COED.

COM PARLAR BÉ EN PÚBLIC?

Com parlar bé en públic? És un llibre escrit per Joana Rubio i Francesc Puigpelat.
A COED ens van encarregar fer la lectura i un treball (resum) sobre aquest.




Com bé diu la meva companya Laura al seu bloc, després de fer la lectura sobre el llibre i entregar el treball sobre aquesta, a classe vam fer un activitat en grups que consistia en dir les característiques que creiem que havia de tenir un bon comunicador. D'aquesta manera acabaríem de dominar el tema. Les característiques que vam extreure van ser que un bon comunicador...

1. Ha de dominar el tema del que parla.
2. Ha de ser natural i mantenir una postura correcte.
3. Ha de mirar al públic en general.
4. Ha de fer que el públic se senti involucrat.
5.Ha de captar l'atenció del públic repetint el missatge principal diverses vegades.
6. Ha d'utilitzar frases curtes i clares amb pauses i silencis.
7. Ha d'utilitzar frases curtes i clares amb pauses i silencis.
8. Ha de mantenir un to i una velocitat adequats.
9. Ha de preparar-se un guió.
10. Ha de fer una bona estructura del discurs.



Personalment opino que el llibre de "Com parlar bé en públic" és un llibre molt interessant i molt útil per a tot aquell que vulgui ser mestre. M'atreviria a dir que és un llibre útil per a tothom, ja que tota persona alguna vegada ha hagut de parlar en públic, ja sigui en una presentació, en una xerrada... Aquest llibre et proporciona una guia de mètodes molt complerta i estic segura que tot persona que llegeixi el llibre, si duu a terme aquesta guia, acabarà sent un bon orador. Això si, com bé diuen Joana Rubio i Francesc Puigpelat s'aprèn a base de pràctica.

Aquest llibre, des d'un principi que m'ha atret. Trobo que tracta un tema molt interessant, i que la gent no és conscient de la importància que té ser un bon orador. M'ha sorprès les diferent tècniques que ens han anat plantejant els autors i les he trobat molt útils per a un futur, no gaire llunyà.

Per acabar, dir quer recomano aquest llibre a totes aquelles persones que tenen dificultats per parlar en públic ja que és un llibre de gran ajuda.



PUBLICACIÓ DIGITAL

Per posar en pràctica tot el que hem après sobre un bon comunicador hem realitzat un treball, en grups de 4, en el qual havíem d’escollir una persona coneguda que creguéssim que és un bon comunicador  i demostrar-ho. El meu grup vam escollir Alfons López Tena, exdiputat del parlament de Catalunya pel partit de Solidaritat per la Independència(SI). Durant tot el semestre hem estat seguint-lo a través de xarxes socials com el Twitter, el Facebook i el seu bloc. També, hem aprofitat les eleccions del novembre i d’aquesta manera hem pogut analitzar tota la campanya que ha desplegat Alfons López en aquestes eleccions: entrevistes, papereta electoral, cartes als seguidors de SI...



*Si voleu veure el Prezi que vam utilitzar per a exposar aquest treball el trobareu a l'entrada on parlo sobre el Prezi:

Entrada on parlo del Prezi

En aquesta també podreu saber més sobre el programa Prezi. Recomano que us la mireu perquè el Prezi és un programa molt interessant per crear presentacions que us donarà un cop de mà a l'hora de fer exposicions!


Espero que us hagi sigut de gran utilitat aquesta entrada.

Maria :)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada